Product

Een evenement aanmaken op Nextdoor

Geschreven door Eva

Als je een evenement organiseert waar je je buren voor uit wilt nodigen kun je een evenement aanmaken in Nextdoor. Jouw buren zien dit evenement dan in hun tijdlijn verschijnen en ze kunnen jouw evenement terugvinden op de evenementenkalender van jouw buurt.

Je kunt bij het aanmaken van een evenement alle praktische info toevoegen en buren kunnen aangeven of ze wel, niet of misschien aanwezig zijn. Een handige manier dus om te kijken of er ook andere buren naar hetzelfde evenement gaan. Misschien kun je wel samen gaan?

Hoe werkt dit nou precies? We leggen het stap voor stap uit en gebruiken als voorbeeld de Week van de Buurttafel. Van 21-28 maart organiseren buren door heel het land een buurttafel en schuiven buren aan om elkaar te leren kennen. De organisatoren van deze buurttafels maken een evenement aan in Nextdoor, waardoor jij kunt zien of er ook in jouw buurt een buurttafel is waar je tussen 21-28 maart kunt aanschuiven.

Stap 1: Klik op Evenementen in het menu aan de linkerkant. We raden aan om dit via de browser op je computer te doen in plaats van de mobiele app, omdat je via je browser meer opties hebt om je evenement aan te maken.

Stap 2: Klik op Evenement toevoegen in de rechterbovenhoek.

Stap 3: Volg de aanwijzingen:

  1. Geef aan voor wie je het evenement zichtbaar wilt maken: alleen voor buren uit je eigen buurt of voor buren uit je eigen buurt én omringende buurten.
  2. Geef aan tot welke categorie jouw evenement behoort. In dit geval is dat: Buurttafel
  3. Voeg een titel van jouw evenement toe. In dit geval is dat: Week van de Buurttafel
  4. Voeg een korte beschrijving toe waarin je informatie over de buurttafel geeft die jij organiseert. 

Stap 4: Klik op Volgende en vul de datum, begintijd en eindtijd van jouw buurttafel in. Als je het evenement openbaar wilt maken, vink je Toevoegen aan de openbare evenementenkalender aan. Het selectievakje Aankondigen bij buren is standaard ingeschakeld, wat betekent dat jouw evenement in de tijdlijn van jouw buren wordt weergegeven. Als je jouw evenement wel zichtbaar wilt maken in de evenementenkalender, maar niet in de tijdlijn van jouw buren, vink dit selectievakje dan uit.  

Stap 5: Klik op Volgende en selecteer een foto (.JPG, .PNG, .GIF en .TIFF.) van minimaal 700 x 240 pixels, met een maximale bestandsgrootte van 7 MB. Je kunt hier bijvoorbeeld onderstaande afbeelding voor gebruiken door de afbeelding op te slaan op jouw computer. Hoe? Ga op de afbeelding staan, klik op je rechtermuisknop en selecteer: Opslaan als. Je slaat de afbeelding nu op op je computer, zodat je de afbeelding kunt uploaden voor je evenement op Nextdoor. 

Stap 6: Klik op Posten. Nu is het evenement zichtbaar voor je buren en kunnen ze aangeven of ze wel, niet of misschien aanwezig zijn.

Succes met het aanmaken van jouw evenement. Is er nog iets onduidelijk? Stel je vraag dan hieronder!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited