Algemeen

Wil jij iets doen voor iemand tijdens de feestdagen ??

Geschreven door Michel Visser

De feestdagen komen eraan. Voor velen een tijd om naar uit te kijken, maar helaas geldt dit niet voor iedereen. Waar het voor sommigen normaal is om omringd te zijn door familie en met boodschappentassen vol de supermarkt uit te lopen, zijn er anderen die alleen thuis zitten of niet genoeg geld hebben om speciaal te koken tijdens kerst.

Er zijn nog teveel mensen die het extra moeilijk hebben tijdens de feestdagen, iets wat niet altijd nodig hoeft te zijn als je omringd bent door (misschien nog onbekende) buren die er allemaal voor je kunnen zijn.

Wil jij iets doen voor een buur tijdens de feestdagen? We hebben een aantal ideeën op rij gezet, die je direct op Nextdoor kunt delen met je buurt. En vergeet niet: een lach op het gezicht van een buur toveren kan al met de kleinste gebaren.

Samen naar de nachtmis

Ga jij naar de nachtmis op kerstavond? Laat het jouw buren weten, zodat je misschien wel iemand op kunt pikken die slecht ter been is of liever niet alleen loopt.

Kom je bij ons eten?

Kan er tijdens de kerstdagen bij jou iemand aanschuiven voor een kopje thee, gebakje, lunch of kerstdiner? Laat het je buurt weten, zodat niemand alleen hoeft te zijn tijdens de feestdagen! 

Wij hebben nog wat lekkers over! 

Is jouw koelkast eigenlijk onnodig vol tijdens de kerstdagen? Misschien kun je daar iemand anders wel heel blij mee maken. Laat het jouw buurt weten en misschien kan iemand zo toch dat speciale diner nog maken tijdens of na de kerst.

Oliebollen voor de buurt

Ben jij je al aan het voorbereiden op een dag lang oliebollen bakken en is het geen moeite er een paar extra te maken? Laat het je buurt weten. Een oliebol langsbrengen bij één van je buren die alleen is, kan al zoveel feestvreugde brengen!

Heb jij nog een ander idee of zelf iets moois voor een buur kunnen betekenen? Laat het ons weten via een reactie hieronder.

Een fijne kerst voor iedereen met hopelijk veel mooie buurtontmoetingen en blije gezichten!

20 Reacties

 • Hallo allemaal.

  Prachtig dit initiatief. Zelf doe ik al verschillende dingen voor buurtbewoners.

  Ik wens iedereen mooie dagen toe en een goed en gezond 2020.

  Mvg M.Lots

  • At wens ik ook iedereen maar voor mij geen kerst heb niet eens een kerstboom geen lampjes en geen ballen dus geen kerst voor mij liefs astrid nientied Joost van den vondellaan 13 5056td Berkel-Enschot alvast bedankt

   • Heb je een gezin ,of ben je alleen ?? Wil je graag helpen maar wil graag wat meer weten ivm hulp etc.
    Groetjes Jose

   • Ik ben vaak alleen, op kerst dan misschien niet maar over het algemeen wel vaak.
    Ik denk dat het fijn is om gewoon eens met iemand een kopje koffie te drinken.
    Niet persé op kerst of de feestdagen maar ook juist op de normale dagen die zonder mij voorbij lijken te gaan…

    Als er iemand is die ook vaak alleen zit of iemand die af en toe even samen wil komen voor een kop koffie/thee of om samen eropuit te gaan, dan zou dat me erg leuk lijken!

    Even voor de praktische: Ik ben trouwens een meisje van 20 zonder rijbewijs (;

   • Hoi hoi astrid hier singel ricardo vrij en zeker zeer gezellig en hou van plezier en koken en muziek film dvd gezellig kijken onder 1 hapje en drankje gezellig kaarsen aan tost en stukjes kaas verse worst chips en dvd aan gewoon samen rustig genieten nou laat maar weten oke gr van ricardo uit Rotterdam ijselmonde nog wel xxx

 • Ik hoor bij de minima ik heb gelukkig de voedselbank waar ik heel blij mee ben krijg per week 45 euro ik kan geen boom kopen geen lichtjes en ballen en dan nog maar te zwijgen over het eten als jullie nog iets hebben is dat erg welkom alvast bedankt, groetjes Astrid Nientied (Joost van den vondellaan 13, Berkel-Enschot)

  • Wij zitten zelf ook in de minimagroep maar geen voedselbank meer kunnen krijgen door een bepaalde instantie. Nu is dat niet de r3den van mijn reacti3, maar ik wou jullie wel een deel van onze oliebollen geven, ik zal ze dan wel een dag of mss 2 dagen voor kerstavond moeten bakken en dan kun je ze vers invriezen want ikzelf ben niet thuis tijdens deze drie dagen. Laat het me maar even weten als je er gebruik van wil maken.

   Gr. Rebecca

 • In de bazuin een fam.kerk hebben ze een samenzang en lunch .
  Op 1e kerst dag om 10 uur
  De Bazuin is in Nieuwegein Nedereindseweg 4
  3438AD
  Alles is gratis ,en je bent van harte welkom .
  Je hoef niet alleen te zijn. .

 • Ha,
  Ik heb morgen een kerstbrunch op mijn werk. Heb een koud buffet geregeld. Er blijft meestal wat over. Ik wil dit met alle liefde bij iemand in bezuidenhout, die het niet zo breed heeft, langs brengen. Aan het eind vd middag. Ik mag en kan geen verantwoording nemen, van de organisatie…. Mocht het verkeerd vallen. Het is vers, maar je weet t nooit. Dus als je gebruik wilt maken van dit aanbod, laat het me weten!
  Groet, lisette

 • iedereen nog een fijne kerst en veel geluk toe gewenst in2020
  ik hoop alleen dat ik in 2020 een leuke relatie vind zo dat ik het volgend jaar weer niet alleen
  ben met de feest dagen
  ik ben 73jaar en zoek een vaste relatie tussen de 55en 70jaar om het leven meei te delen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited