Algemeen Verhalen van leden

Akkie Akkerman is Gouden Buur 2019 in Zuid-Holland!

Geschreven door Michel Visser

“Dit is helemaal te gek en had ik totaal niet verwacht. Ik hoop dat er nog veel meer groen in de wijk komt, waar mensen samen aan werken”, reageert Akkie Akkerman, de kersverse Gouden Buur van de provincie Zuid-Holland uit de Haagse Bomenbuurt. Hij verbindt buren door straten en pleinen te vergroenen én door klein te denken.

“Akkie zet zich al jaren in om de wijk groener te maken met ondersteuning van de gemeente”, vertelt Carla Schuitema die Akkie nomineerde. “Samen met de buren rondom een straat of plein legt hij onder andere geveltuinen en boombakken aan waar de bewoners samen verantwoordelijk voor worden. Zo ontstaat er verbinding en wordt de buurt groener.” 

Woensdagochtend werd Akkie verrast in het huis van Carla waar hij een vergadering dacht te hebben over de bomen op het Beukplein. In plaats daarvan werd Akkie in het zonnetje gezet met mooie woorden van Carla, taart, bloemen en de uitreiking van de award, een tegeltje met de spreuk ‘Beter een Gouden Buur dan een Verre Vriend’. 

Foto’s: Levy Dortmans

“Wat Akkie voor de Bomenbuurt doet is een prachtige manier waarop je verbinding tussen buren kunt realiseren. Daarnaast zorgt het groen op straat er ook voor dat de buurt er gezellig uitziet en mensen graag buiten komen”, licht Michel Visser van Nextdoor toe, die de award overhandigde. 

Om buurtcontact te realiseren is het volgens Akkie belangrijk om klein te denken. “Als twee buren op een dag een tafeltje en een bankje voor de deur zetten en koffie drinken, dan is dat eigenlijk al voldoende. Dan schuiven mensen vanzelf aan en gaan anderen het ook doen. Maak het vooral heel klein, want dan lukt het, en betrek er kinderen bij. Zij zorgen dat het contact tussen volwassenen snel gemaakt is.” 

Wil jij Akkie ook in het zonnetje zetten, deel dit bericht dan op Facebook door op de knop hiernaast te klikken of laat een mooie reactie voor Akkie achter. Ga naar deze link om te zien wie de Gouden Buren in de andere provincies zijn.

3 Reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited