Algemeen Verhalen van leden

En de Gouden Buur 2019 van Nederland is…Björn Muller!

Geschreven door Michel Visser

Björn Muller uit Amsterdam : “Doe het vanuit je hart en verwacht niet te veel van anderen. “

Björn regelde een binnentuin voor alle buren uit zijn gebouw en staat altijd klaar om zijn buren te helpen waar hij kan. Dat dit door vele buren enorm gewaardeerd wordt, bleek wel tijdens de uitreiking van de award in de bewuste binnentuin in Amsterdam. Buren hadden zich ondanks de regen verzameld om er voor Björn een mooi moment van te maken en er werd uiteraard met een glaasje bubbels geproost op de titel Gouden Buur van Nederland 2019.

“Björn is gewoon een geweldige buur om te hebben. Iedereen zou wel zo’n buurman verdienen die zo z’n best doet voor het hele gebouw en voor iedereen ook die prachtige binnentuin heeft geregeld en het gevecht aangaat met de woningbouwvereniging. Hij krijgt altijd alles voor elkaar. Daar ben ik hem echt heel dankbaar voor.” sprak buurvrouw Irene tijdens de uitreiking van de award Gouden Buur van Nederland.

Foto’s door: Levy Dortsmans (www.levydayton.com)

Zaterdagmiddag, tijdens Nationale Burendag, werd gouden buur Björn Muller in de binnentuin van zijn buurt opgewacht door gedeputeerde van de provincie Noord-Holland dhr. Tekin en diverse buurtgenoten. Vol waardering werd hij toegesproken alvorens hij uit handen van dhr. Tekin de Gouden Buur Nederland 2019 Award ontving.

“Fantastisch, ik ben helemaal sprakeloos, overdonderd. Ik vind het ook heel bijzonder dat ik via deze weg een warm hart toegedragen krijg door Irene en de andere buren”, reageert Björn nadat hij de award in ontvangst genomen heeft. “Ik vond het belangrijk dat dit stukje grond van ons zou blijven dus daar heb ik me hard voor gemaakt”, vertelt hij over de binnentuin die hij gerealiseerd heeft. “Het was heel kaal, maar nu is eindelijk alles groen en kunnen we ook dingen voor de buren gaan organiseren.

Björn heeft ook nog wel wat tips voor anderen die graag een goede buur willen zijn; “Doe het vanuit je hart en verwacht niet te veel van anderen. Je moet het doen omdat je het zelf wilt en niet omdat anderen dat van je verwachten!” aldus een vereerde Björn Muller.  

Wil jij Björn ook in het zonnetje zetten? Deel dit bericht op Facebook door op de knop hiernaast te klikken of laat een mooie reactie voor Björn achter. Ga naar deze link om te zien wie de Gouden Buren in de andere provincies zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited