Algemeen Verhalen van leden

Teun van Dreven Gouden Buur 2019 Gelderland: “Zorg dat je elkaar helpt en bied een luisterend oor”

Geschreven door Michel Visser

Teun staat er bekend om dat hij het voortouw neemt en de drijvende kracht is achter de bewonerscommissie. Dat vindt hij zelf heel normaal maar dat dat best bijzonder is, bleek wel tijdens de uitreiking van de Gouden Buur Award in café Buurman & Buurman in Wageningen. Onder het genot van een drankje werd duidelijk waarom juist Teun van Dreven deze award zo verdient. 

“Teun is al vele jaren de kracht achter de bewonerscommissie. Hij zoekt contact met nieuwe buren en brengt ze een welkomstbezoek. Tevens lost hij samen met andere leden van de bewonerscommissie problemen op die te maken hebben met onderhoud en veiligheid.”, aldus Tony Sijm, voorzitter van de bewonerscommissie, die zijn buurman Teun van Dreven nomineerde voor de Gouden Buur Award 2019. Tijdens de uitreiking van de Gouden Buur Award had buurman Barend nog mooie woorden voor Teun, “Als iemand het verdient, dan ben jij het wel. Als iemand jou om hulp vraagt, sta je onmiddellijk klaar. Niet alleen voor een bandje plakken, maar ook de kliko’s aan de straat zetten en papier ophalen voor de school. Als het aan mij zou liggen zou je een koninklijke onderscheiding krijgen! Teun, bedankt dat ik je buurman mag zijn.”

Foto’s door Dirk-Jan Poot (www.studiopoot.nl)

Vrijdagmiddag werd gouden buur Teun van Dreven opgewacht bij café Buurman & Buurman in Wageningen. Te midden van de andere leden van de bewonerscommissie en de directrice van de woningstichting werd hij vol waardering toegesproken en ontving hij de Gouden Buur Award. “Ik vind het heel mooi, maar eigenlijk ben ik de Gouden Buur niet want we doen het allemaal samen. Wie dan het voortouw neemt, is niet zo belangrijk”, reageert Teun nadat hij de award in ontvangst genomen heeft. “Ik vind het niet meer dan onze christenplicht om elkaar te helpen. Er is al ellende genoeg in de wereld”, voegt hij daaraan toe. Teun heeft ook nog wel advies hoe je een goede buur kunt zijn; “In de eerste plaats, zorg dat je elkaar helpt. Bied een luisterend oor, zeg niet dat dat morgen wel komt, maar pak het gewoon direct aan. Niet afschuiven!” aldus een vereerde Teun van Dreven.  

Wil jij Teun ook in het zonnetje zetten? Deel dit bericht op Facebook door op de knop hiernaast te klikken of laat een mooie reactie voor Teun achter. Ga naar deze link om te zien wie de Gouden Buren in de andere provincies zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited