Algemeen Verhalen van leden

Gouden Buur Award 2019 van Drenthe gaat naar…Bianca Heidotting

Geschreven door Michel Visser

Ze staat altijd voor iedereen klaar. En dat werd ook wel duidelijk tijdens de uitreiking van de Gouden Buur Award in buurthuis De Collink waar tientallen buurtgenoten bijeengekomen waren om Bianca te verrassen. Het buurthuis serveerde gratis koffie en thee en de supermarkt uit de buurt zorgde voor de cake. En dat allemaal omdat iedereen Bianca een warm hart toedraagt.

“Bianca staat ondanks haar ziekte altijd voor iedereen klaar. Ze zet nooit zichzelf bovenaan maar altijd een ander. En dat blijkt ook wel, want ik bel mensen op dat ze een award heeft gewonnen en gelijk wordt er van alles geregeld en gesponsord. Iedereen vindt het echt top en het leeft gewoon. Het gaat gewoon vanzelf. Je merkt dat zij zo ontzettend veel doet voor het dorp, de soos, Emmen Gezond”, vertelt Enrico de Vries die Bianca Heidotting nomineerde voor de Gouden Buur Award 2019. “Ze betekent ook veel voor mij, ik kan heel goed met haar praten. Ik heb helaas ook wat lichamelijke beperkingen, maar zij staat altijd voor me klaar. Als er wat is, kun je je ei bij haar kwijt.” vervolgt Enrico.

Bianca werd woensdagavond met een smoesje naar het buurthuis gelokt waar zij werd opgewacht door een grote groep buurtgenoten. Omringd door al deze mensen werd de award aan haar overhandigd. “Ik ben echt helemaal verbaasd. Ik kom voor een vergadering en dan kom je hier en zie je ineens al die bekenden”, aldus een totaal overrompelde Bianca Heidotting. “Ik doe wat ik kan, maar dat vind ik ook heel normaal. Dit is wel echt een mooie verrassing!” voegt zij er nog aan toe. Het tegeltje krijgt een mooie plek in haar huis. “Nee, die komt niet op de WC te hangen hoor, daar heb ik wel een beter plekje voor”, aldus Bianca.

Foto’s door Hennie Huizinga

Ook RTV Drenthe was onder de indruk van het verhaal van Bianca. Luister het interview dat Bianca gaf in het programma ‘Met Anouk door de morgen’ hier terug .

Wil jij Bianca ook in het zonnetje zetten? Deel dit bericht op Facebook door op de knop hiernaast te klikken of laat een mooie reactie voor Bianca achter. Ga naar deze link om te zien wie de Gouden Buren in de andere provincies zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited