Algemeen Verhalen van leden

Tips van kersverse Gouden Buur 2019 van Groningen: Frans Louwes!

Geschreven door Michel Visser

Hij bemiddelt, brengt bezoekjes aan zieke buren en zorgt voor saamhorigheid in de straat. Dat dit gewaardeerd wordt door zijn buurtgenoten werd wel duidelijk tijdens de uitreiking van de Gouden Buur Award 2019 in wijkcentrum de Schakel in Groningen.

“Frans is een bijzonder mens die de dingen doet die we allemaal zouden moeten doen. Hij kijkt naar je om, helpt je als dat nodig is of bij welk probleem ook. Moet ik je halen? Moet ik je brengen? Je kunt altijd bij hem terecht. Hij let ook op de buurt en zorgt dat het netjes blijft. Voor anderen is het allemaal heel gewoon, maar hij doet het! Het is gewoon een schat van een man. Mooi dat hij zo ontroerd is door dit moment. En z’n ouders ook. Die zijn ook zo blij. Hij verdient het echt! “, vertelt Corrie Koetje die Frans Louwes nomineerde voor de Gouden Buur Award 2019. 

Foto’s door Levy Dortmans (www.levydayton.com)

Maandagmiddag werd gouden buur Frans Louwes met een smoes naar wijkcentrum de Schakel gelokt. Omringd door buurtgenoten van alle leeftijden werd hij vol waardering toegesproken en in het zonnetje gezet. “Ik ben helemaal verbaasd. Dit had ik nooit verwacht”, reageert Frans nadat hij de award in ontvangst genomen heeft. “Geweldig en hartverwarmend om al mijn buren te zien. Ik ben helemaal ontroerd”, voegt hij toe met een glimlach.

Frans heeft ook nog wel wat tips hoe je een goede buur kunt zijn, “Altijd aandacht en oog voor elkaar hebben, ook als je mensen niet vaak ziet. Doe even een bezoekje of maak een wandelingetje, help met een klusje of geef wat advies. Heb oog voor de details van persoonlijke omstandigheden waarin mensen verkeren. Mensen zijn tegenwoordig heel individualistisch ingesteld maar de saamhorigheid in onze straat is heel groot. Ik ben trots om in zo’n straat te wonen. Eigenlijk verdienen al mijn buren deze prijs want samen moeten we het doen!” aldus de trotse Frans Louwes.  

Ook RTV Noord was aanwezig bij de uitreiking, bekijk het hier!

Wil jij Frans ook in het zonnetje zetten en laten zien hoe belangrijk het is om een fijne buur te hebben? Deel dit bericht dan op Facebook of laat een mooie reactie voor Frans achter. Ga naar deze link om te zien wie de Gouden Buren in de andere provincies zijn.

2 Reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited