Algemeen Product

Bouwen aan sterkere buurten via uitnodigingsbrieven

Geschreven door Michel Visser

Wellicht heb je in de afgelopen weken berichten in de pers of op sociale media gelezen over de uitnodigingsbrieven die via Nextdoor worden verzonden naar buren. Graag leggen wij je uit in onderstaand artikel hoe deze brieven zijn ontstaan, waar ze voor dienen en hoe ze worden verstuurd. 

Onlangs heeft een deel van onze leden gemeld dat zij er niet van op de hoogte waren dat er uitnodigingen naar hun buren zijn gestuurd. Deze feedback van leden nemen wij zeer serieus en zijn bezorgd te horen dat sommige leden de uitnodigingen en het proces onduidelijk vinden. Dat is zeker niet onze bedoeling; we vragen regelmatig feedback over het proces rondom uitnodigingsbrieven om ervoor te zorgen dat het zo duidelijk mogelijk is. Met deze feedback werken we aan het verbeteren van de processen om jullie beter van dienst te zijn.

Het unieke van Nextdoor is dat het mensen verbindt op basis van locatie, niet op basis van voorkeur. Het resultaat is een online platform dat buren offline samenbrengt die elkaar anders misschien nooit zouden leren kennen. Dit buurtcontact zorgt voor veiligheid in de buurt en het helpt buren om dingen gedaan te krijgen. Om deze reden gebruiken buren over de hele wereld elke dag Nextdoor.  Buren vinden op Nextdoor lokaal betrouwbare, bruikbare en relevante informatie om in hun dagelijkse behoeften te voorzien en bouwen connecties op in de echte wereld. Dit draagt bij aan veiligere, sterkere buurten die als een thuis voelen. De uitnodigingsbrieven die buren aan elkaar kunnen sturen zijn sinds het begin een belangrijke manier waarmee buren dit contact met elkaar kunnen leggen en hun buurt verder kunnen opbouwen.

Waarom verstuurt Nextdoor uitnodigingsbrieven?

Toen Nextdoor voor het eerst werd geïntroduceerd, vroegen onze eerste leden naar een manier om zowel de buren die ze kenden als de buren die ze niet kenden uit te nodigen. Ze stelden een brief voor die ze gewoon door de brievenbus van hun buren konden doen, en dus hebben we er speciaal voor hen een gemaakt. Deze werden zo goed ontvangen door de buren dat we besloten om dit in te bouwen in Nextdoor zodat al onze leden hun buren konden uitnodigen om gratis bij hun buurt op Nextdoor te komen. Vandaag de dag kun je ervoor kiezen om je buren uit te nodigen voor Nextdoor door middel van uitnodigingsbrieven. Met ieders toestemming worden deze brieven namens het lid door Nextdoor verzonden en bezorgt door PostNL. 

Het belang van uitnodigingsbrieven

Een bloeiende community ontstaat door de buren te bereiken die we niet kennen en hen uit te nodigen om samen een sterkere buurt op te bouwen. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders hun buren niet of nauwelijks kent (CBS). Buren geloven dat meer verbinding in de buurt waar ze wonen de buurt vriendelijker maakt en dat buren zich veiliger voelen. En dus waren we blij dat onze eerste leden nieuwe contacten wilden leggen en dat ze actief vroegen naar een betere manier om dit te doen. 

Elke week kiezen Nextdoor-leden ervoor om uitnodigingen te sturen naar hun buren om een community op te bouwen in hun buurt. We horen vaak van buren die door hun quotum van uitnodigingen heen zijn dat ze er meer willen aanvragen. 

Gertjan (coördinator buurtpreventie in Hendrik-Ido-Ambacht) gebruikt al jaren Nextdoor om zijn buurt samen te brengen.“Het is mooi om mensen bij elkaar te brengen. Met elkaar verbonden zijn in een digitale buurt zorgt er voor dat je je buren beter leert kennen en geeft ook een veilig gevoel. Ik nodig daarom regelmatig buurtgenoten uit om deelgenoot te worden van deze sociale omgeving. Dit doe ik via kaarten of brieven die door Nextdoor worden aangeboden in de app. Sociale cohesie is één van de grote voordelen van Nextdoor. Het ‘met elkaar verbonden voelen’ is iets wat niet alleen gestimuleerd wordt door een gedeeld gevoel van veiligheid. De verscheidenheid op Nextdoor zorgt er voor dat het aantal ‘verbindingen’ veel groter is dan binnen besloten groepen met één gedeelde interesse.”

Een uitnodiging die je kunt vertrouwen

Nextdoor bestaat op basis van vertrouwen. Door van leden te eisen dat ze hun echte naam en geverifieerd adres gebruiken, zorgen we ervoor dat alle gesprekken en interacties op het platform tussen jou en echte buren plaatsvindt, wat vertrouwen en wederzijdse verantwoordelijkheid creëert. Bovendien kunnen uitnodigingsbrieven alleen worden verzonden vanuit geverifieerde Nextdoor-leden en wordt elke uitnodiging verzonden met toestemming van de leden. We geven gedetailleerde informatie over wat er op de uitnodiging staat, waaronder je naam, je straatnaam en informatie over je buurt. Wij werken nauw samen met PostNL die de uitnodigingen aan de buren bezorgt.

Wij waarderen de feedback van onze leden en moedigen je aan om direct contact met ons op te nemen met eventuele vragen over het uitnodigingsproces van buur tot buur. Bij Nextdoor streven we ernaar een platform te bieden dat je motiveert om de mensen om je heen te bereiken om sterkere, echte banden tussen mensen in je buurt op te bouwen. In de woorden van een van onze leden: “Misschien ontmoet je wel een verrassende nieuwe buurtgenoot.” 

Vragen & Antwoorden:

Ik ken de buurman op mijn uitnodigingsbrief niet, is deze brief echt van hem?

Ja, deze brief is een uitnodiging van buur tot buur. Je buurman heeft ervoor gekozen om je uit te nodigen op Nextdoor en met toestemming van deze buurman hebben wij de brief namens hem verstuurd, die door PostNL is bezorgd. Omdat elke buurman eerst zijn adres moet verifiëren om lid te worden, vind je op Nextdoor alleen mensen die daadwerkelijk in je buurt wonen.

Ik heb geen uitnodigingsbrieven meer om te versturen, kan ik er meer aanvragen?

Als buren zich dankzij je uitnodiging bij Nextdoor aansluiten, ontvangt je meer uitnodigingen om te versturen. Uiteraard kun je mensen nog steeds uitnodigen om zich aan te melden via e-mail. Wil je meer uitnodigingen per post versturen, neem dan contact op met het Nextdoor Support Team.

Mijn buurman heeft een uitnodiging van mij ontvangen, maar ik herinner me niet dat ik die heb gestuurd.

Elke uitnodiging die namens een buur door Nextdoor naar de buren wordt gestuurd, gebeurt met hun toestemming. Om het contact met de buren te vergemakkelijken, werken we samen met PostNL om deze uitnodigingen namens jou gratis te laten bezorgen. Als lid van Nextdoor kun je ervoor kiezen om uitnodigingsbrieven naar je buren te sturen. Bij je eerste inschrijving, per e-mail en/of in de app word je gevraagd of je uitnodigingen naar je buurt wilt versturen. Als buren zich dankzij je uitnodiging bij Nextdoor aansluiten, kunnen wij je ook een bonusuitnodiging sturen. De uitnodiging bevat de naam en straatnaam van de afzender, zodat je buren weten van wie deze uitnodiging afkomstig is. Wil je meer weten, dan kun je hier contact opnemen met ons Support Team.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited