Algemeen Verhalen van leden

Gouden Buur Award 2019: nominaties geopend!

Geschreven door Michel Visser

Elke buurt heeft er één: een buurvrouw of buurman die altijd klaarstaat voor iedereen, gezelligheid op straat brengt of die zich inzet om de buurt veilig en leefbaar te houden. Nextdoor zet deze buurmannen en buurvrouwen samen met jou in het zonnetje via de Gouden Buur Award 2019 die wordt uitgereikt rondom Burendag op 28 september. Ken jij ook zo’n buur die zorgt voor een betere buurt? 

Je kunt tot 31 augustus jouw buurvrouw of buurman nomineren. Hierna selecteren we per provincie de meest inspirerende verhalen. De Gouden Buur in iedere provincie wordt in het zonnetje gezet, waarvan er één buur de Nationale Gouden Buur Award 2019 overhandigd krijgt. 

Wie kan deze gouden buur in jouw buurt zijn? 

Een aantal voorbeelden van genomineerde gouden buren uit voorgaande jaren. 

Anton van Dijk uit Sneek werd genomineerd omdat hij een rolstoelvriendelijke picnictafel voor de buurt bedacht. Gouden buur Peter Rook uit Amersfoort organiseert al jaren wijkfeesten en mobiliseert vrijwilligers voor alles wat er nodig is in de buurt. Aisha Mittendorff uit Amstelveen werd tot Gouden Buur gekroond, omdat ze in een moeilijke tijd altijd klaarstond voor buurvrouw Jacqueline, haar zieke man en hun kinderen. Albert de Jong uit Oosterwolde werd genomineerd, omdat hij namens de bewoners met de gemeente in gesprek ging om de buurt leefbaarder te maken. Gretha Blokker uit Kerkrade werd genomineerd omdat ze van haar eigen huis een buurtkamer heeft gemaakt, waar mensen kunnen binnenlopen voor een bakje koffie en een praatje. 

Ken jij ook zo’n buurvrouw of buurman? Krijg jij bijvoorbeeld altijd een kaartje op je verjaardag van je buurman? Heb je een buur die altijd je pakketje aanneemt als je niet thuis bent? Of heeft één van jouw buren via de gemeente geregeld dat er een verkeersdrempel komt waardoor jouw kinderen veilig buiten kunnen spelen?

We kijken er naar uit om jullie verhalen te ontvangen, zodat die gouden buren in het zonnetje gezet kunnen worden en een inspiratie kunnen zijn voor alle andere buurmannen en buurvrouwen in Nederland. Bedankt buren! 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited