Algemeen Bedrijf Verhalen van leden

Samen omgaan met sociaal isolement en eenzaamheid

Geschreven door Sarah Friar

Door Sarah Friar 

Sarah Friar is de CEO van Nextdoor, ‘s werelds grootste buurtnetwerk dat buren over de hele wereld in staat stelt om contacten op te bouwen, op de hoogte te blijven en elkaar te helpen in het dagelijks leven. Verbindingen opbouwen in de echte wereld is een universele menselijke behoefte. Die waarheid, en de realiteit dat buurten een van de belangrijkste en nuttigste gemeenschappen in ons leven zijn, is vanaf het begin een bron van inspiratie en een leidraad geweest voor Nextdoor. Vandaag de dag vertrouwen buren in meer dan 241.000 buurten over de hele wereld op Nextdoor, in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Australië, Zweden en Denemarken.

Nu ik de eerste acht maanden bij Nextdoor achter de rug heb, laat ik me nog dagelijks inspireren door het voorrecht wat ik heb om buren ons platform te zien gebruiken. In januari schreef ik over hoe we bij Nextdoor met succes tegen de stroom ingaan van andere technologie platforms; we zijn geobsedeerd door de wereldwijde kracht van lokaal. Maar in werkelijkheid zijn jullie het, over de hele wereld, die het werk doen om isolement, polarisatie en het gebrek aan betrokkenheid in de samenleving te bestrijden – dat bewijst dat verandering in de buurt begint. 

Technologie heeft een revolutie teweeggebracht in onze wereld – in veel opzichten ten goede. Het is een enorm krachtig instrument dat ons in staat stelt om in contact te blijven met vrienden en familie over de hele wereld; het biedt ons een bron van eindeloze informatie; en biedt ons ontspanning op nieuwe en spannende manieren. 

Maar technologie heeft ook bijgedragen aan een meer geïsoleerd leven voor miljoenen mensen over de hele wereld. In het World Economic Forum panel over eenzaamheid in 2019 bespraken deskundigen hoe technologie de eenzaamheid en het gebrek aan empathie in ons leven aanwakkert, ondanks de belofte om mensen dichter bij elkaar te brengen. In de Verenigde Staten bleek uit een studie van Cigna dat meer dan 40% van de volwassenen aangeeft zich eenzaam te voelen. De studie merkte ook op dat eenzaamheid dezelfde impact heeft op het sterftecijfer als het roken van 15 sigaretten per dag, waardoor het nog gevaarlijker is dan obesitas. Onderzoek in Australië vond een soortgelijke trend, waar 28% van de mensen zeggen dat ze zich minstens drie dagen per week eenzaam voelen. In Nederland geeft volgens onderzoek 43% van de Nederlanders boven de 19 jaar aan eenzaam te zijn en 10% zeer eenzaam. De Nederlandse regering lanceerde vorig jaar een landelijk actieprogramma tegen eenzaamheid bij ouderen. Minister Hugo de Jonge: ‘Dé eenzaamheid oplossen lijkt misschien schier onmogelijk, maar íemands eenzaamheid oplossen, dat kunnen we allemaal’

Opgroeiend in het dorp Sion Mills in Noord-Ierland, profiteerde ik van een opvoeding waarbij iedereen in mijn buurt elkaar bij naam of zelfs bijnaam kende. Ik ben opgegroeid op het hoogtepunt van de ‘Troubles’, een door mensen veroorzaakte ramp die mensen op basis van religie van elkaar scheidde en leidde tot tientallen jaren van geweld. Maar zoals de voormalige chirurg Vivek Murthy in zijn stuk over eenzaamheid opmerkt, bracht deze tragedie onze gemeenschap op een diepe en gedenkwaardige manier samen.

Toen ik opgroeide en verhuisde naar nieuwe steden en buurten over de hele wereld, merkte ik dat de diepe verbondenheid waar ik aan gewend was geraakt tussen buren, en mensen in het algemeen, aan het verdwijnen was. Zelfs toen ik aan een nieuw en spannend hoofdstuk in mijn leven begon – het starten van mijn eigen familie en het ontmoeten van inspirerende mensen in Londen, Zuid-Afrika en Silicon Valley – voelde ik me vaak eenzaam. 

Waarom? 

Als samenleving zijn we slechter geworden in direct persoonlijk contact en het opbouwen van persoonlijke relaties met elkaar. Je gezien voelen is een universele menselijke behoefte, en in elke uithoek van de wereld verlangen mensen er tegenwoordig naar om zich meer verbonden te voelen met echte mensen op echte plaatsen en op echte manieren. Dus, hoe kunnen we met elkaar samenwerken om het sociale isolement dat we voelen te bestrijden en een meer verbonden wereld te creëren? 

Bij Nextdoor geloven we dat verandering begint met het openen van onze voordeur en het bouwen aan banden met de mensen die ons dierbaar zijn: onze buren. Vorig jaar introduceerden we in Europa de “Hallo Neighbor” Challenge, die buren aanmoedigt om elkaar de hand te reiken. Of het nu was om te helpen met een bepaalde klus of gewoon om elkaar beter te leren kennen, buren in heel Europa kwamen samen om hun tijd te investeren in de strijd tegen eenzaamheid in hun buurt. Een onderzoek dat we naast de campagne hebben uitgevoerd, heeft uitgewezen dat slechts 56% van het grote publiek twee of meer buren heeft waar ze op kunnen rekenen in tijd van nood, maar dat 79% van de leden op Nextdoor vindt dat ze buren hebben waar ze op kunnen rekenen. We zien elke dag hoe buren zich tot Nextdoor wenden om het ijs te breken en nieuwe buren te ontmoeten, en vervolgens die online relaties om te zetten in echte relaties en vriendschappen. Komende december met de feestdagen, een tijd waarin gevoelens van eenzaamheid vaak worden los komen, lanceren we onze allereerste wereldwijde eenzaamheidscampagne in de hoop meer buren over de hele wereld te inspireren om meer verbindingen te leggen in hun buurt en om te helpen omgaan met eenzaamheid.

Maar we kunnen er vandaag mee aan de slag. In de komende dagen zullen we in uw nieuwsfeed en op Nextdoor’s blog inspirerende verhalen delen van buren over de hele wereld die Nextdoor gebruiken om echte sociale impact te maken in hun gemeenschap. Onlangs reisde ik naar Frankrijk om met René te ontmoeten, de oprichter van P’tit Bistrot Solidaire, die om de twee weken de deuren van zijn plaatselijke kerkgemeenschap opent om buren te verwelkomen voor een kopje koffie, chocolaatje en een goed gesprek. In Spanje ontmoette ik een groep buren die hun talenten bundelden om een korte film te maken over hun levendige en bloeiende gemeenschap. In Australië wendde Cheryl, met het lege-nest-syndroom, zich onlangs tot Nextdoor om nieuwe vrienden te vinden toen ze een nieuw hoofdstuk van haar leven inging. Een snelle post op Nextdoor, een kopje koffie en een praatje leidde ertoe dat tientallen buren bij elkaar kwamen om elkaar te leren kennen.

Deze krachtige leden-verhalen inspireren me elke dag en ik weet dat we er de rest van het jaar nog meer van zullen zien. Neem de komende dagen vijf minuten de tijd om deze verhalen te lezen en geïnspireerd te raken. We hopen dat je geïnspireerd bent om “vijf minuutjes” te helpen, of om hulp te vragen, in je buurt, en je ervaring te delen met je buren op Nextdoor. Een snel gesprek in uw lokale winkel of klop even op de deur van een buurman die het misschien moeilijk heeft, dit kan het verschil maken. In mijn geval heb ik onlangs Nextdoor gebruikt om een non-profit organisatie te vinden die tieners en senioren met elkaar verbindt om hen te helpen nieuwe technologie te leren kennen en, nog belangrijker, om mijn tieners waardevolle lessen te leren van mensen met veel levenservaring. 

Samen hebben we de kans om het traject van sociale isolatie over de hele wereld te veranderen. Als we ons niet richten op het herstellen van authentieke verbindingen, lopen we het risico om ons verder in ons geïsoleerde leven terug te trekken en het sociale weefsel te ontrafelen dat diep verweven is in een sterke maatschappij. Ik heb gemerkt dat wanneer je aan je gemeenschap geeft, je uiteindelijk zoveel meer uit je gemeenschap terug krijgt. Bij Nextdoor streven we ernaar om een platform te bieden dat je motiveert om mensen om je heen te benaderen en om de stappen te zetten om sterkere, echte verbindingen tussen je buren op te bouwen. In de woorden van een van onze leden: “Misschien ontmoet je wel een bijzonder iemand.” 

Het allerbeste,

Sarah Friar 

Voor meer inspirerende verhalen van buren die bij elkaar komen, kijk deze week elke dag naar je Nextdoor newsfeed en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter! 

Met dank aan experts van AARP, Cigna, The Big Lunch, Campaign to End Loneliness en de Britse regering voor het gesprek met ons over dit onderwerp.

62 Reacties

 • Hallo,
  Ik ben erg eenzaam maar wil dit niet graag delen op social media.
  Ik schaam me ervoor.
  Is de enige optie om hulp te krijgen door dit te delen?

  Gr. Nancy

  • Ik wordt in Augustus 77 jaar maar heb overdag steeds veel werk,Ben een bezig bijtje..En dans graag in het weekend in Eindhoven,Boekel,voor alleenstaanden,en in Valkenswaard .Ik voel mij niet eenzaam ,met dit weer is het voor mij dagelijks de tuin de vele planten die in grote potten staan veel water te geven. Met 39 graden moet ik dat wel dagelijks doen..Verder heb ik nog meer andere hobby s ,Ik zowk altijs wat op,om niet eenzaam te zijn. En ben de avonden vaak alleen. .Maar dan doe ik ook nog op Facebook Discjocky zijn. .Om muziek te posten in besloten muziek groepen.

  • Hoi ik ben ook eenzaam alle vrienden overleden helaas dus vind het leuk om kontakten te maken

  • Aan elkaar erkennen, dat we (wel eens) eenzaam zijn, is de eerste stap. Ik ben vaak eenzaam, het is bij mij ook een hartsgesteldheid, die ook met mijn gezondheid te maken heeft.

  • Dag Nancy.

   Ik heb zeker uurtjes vrij oer week on iets samen te doen.
   Als je antwoord maken we een afspraak.

   Vr Gr Tamara.

  • Nancy vaak zijn er kerkelijke instellingen waar diakenen of oudsten
   Voor contact kunnen zorgen. Als iemand eenzaam is geef dit dan aan bij zo’n kerkelijke gemeente en er zullen mensen bij je langs komen om je eenzaamheid weg te nemen.
   Of kijk of erin een buurthuis activiteiten zijn waar je aan mee kunt doen.
   Of geef hier je adres of telefoonnummer door. Wie weet belt er iemand.

  • hallo Nancy, je hoeft je er niet voor te schamen, vind het al heel knap dat je het op deze manier doet, ik herken het gevoel soms, ik weet niet of je ook uit veenendaal komt , maar misschien kunnen we contact leggen, groetjes marijke

  • ook ik ben eenzaam en zit in een isolement weet niet hoe ik hier mee om moet gaan ga niet heel gauw zelf naar mensen toe ben jíj uit je eenzaam heid gekomen heb je misschien een idee voor mij Gr Riky

  • Hoi Nancy, heb je nooit overwogen om een hond(je) te nemen? Je
   komt dan vaker buiten en ontmoet andere hondenbezitters. Ga es een kijkje nemen in een asiel. Daar zijn genoeg vriendjes die graag bij je willen zijn. Groetjes Francine

  • hoi Nancy,
   Nu je toch hebt gereageert, misschien kunnen wij iets voor je betekenen?
   Wij wonen op stokebrand.
   Mijn e-mail is m.ebbinkhuijsen@chello.nl.
   Stuur ons een mailtje met iets over jezelf dan beloof ik dat je er een terug krijgt?

   groetjes Marja

  • Wat goed van je Nancy!

   Ik krijg vaak uitnodigingen voor allerlei leuke activiteiten.
   Vind je het leuk om een keer spontaan mee te gaan..

   Groet,
   Frances

  • Hallo Nancy
   Er is niets om je voor te schamen. Ikzelf ben niet op sociale media. Woon nog niet zolang in Utrecht en zou het fijn vinden om eens kennis te maken met allerlei mensen in de buurt.
   Deze late reactie is omdat ik onverwacht aan het mantelzorgen ben.
   Laat me weten in prive mail of je ook kennis wilt maken, wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen.
   Groet, José

  • Dag Nancy,
   Wat dapper om dat hier te delen. Je bent vast de enige niet die hiermee kampt.
   Wat zou je voor hulp willen? Ik wil best een keer een kop koffie met je drinken en kijken wat jou zou kunnen helpen om minder eenzaam te zijn.
   Hartelijke groet, Josha

  • Prima initiatief maar wel prettig als je weet waar de mensen, die eenzaam zijn, zich bevinden.

  • Hoi Nancy!

   Ik heb een oergezellige koffiebar in de Stevinstraat.
   Komen best veel mensen alleen. Als ik tijd heb doe ik altijd een gezellig praatje maar tis ook een leuke plek om mensen te ontmoeten.

   Groetjes Anja
   Koffiebar Nog een bakkie?

   • Hallo Anja, ik zag de mail naar Nancy en ik ben ook erg alleen en vroeg me af waar jou koffiebar zit zodat ik er misschien naar toe kan.
    Groetjes Lyn.

  • Hallo Nancy,

   Is een oppas hondje niks voor je?
   Ik ben nog op zoek voor de dinsdag,woensdag en donderdag.

 • Ja ik vindt u Artikel wel interessant en ik vroeg mij ook af hoe ik nog beter contact kan maken met de buren of iets aan hen te vragen. Bijvoorbeeld een hulpvraag of als ik zelf kan wat helpen .

  • Als je een vraag hebt…gewoon meteen vragen aan de buren. En biedt eens iets aan. “Ik heb veel te veel aardbeien gekocht, kan jij er wat mee?” Geven doet geven.

 • Verbinden is leuk! Begin met hallo zeggen als je een buurtgenoot tegenkomt, ga er vanuit dat hij dan bij de volgende buurtgenoot ook hallo zegt. Dit doorgeven van een groet gaat zich voortzetten in het maken van een praatje, soms over niets, soms over van alles en soms over iets belangrijks. Geef aandacht, krijg aandacht.
  Ben hier niet alleen voor jezelf.

 • Dag Sarah, een mooie oproep die je doet. Ik wijs je graag op een Nederlands initiatief om mensen letterlijk uit hun isolement te halen: buren met auto rijden buren die niet mobiel zijn, naar hun bestemming. Het maken van contact, het maken van een praatje, het zo nodig ondersteunen, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen staan voorop. Er staat een vergoeding van €0,30 per kilometer tegenover. De hulpvraag stellen – bijvoorbeeld om iemand ergens naar toe te brengen – vinden velen moeilijk. Bovenstaand systeem maakt dat gemakkelijker. Mijn ervaring in mijn buurt is dat het systeem werkt. Ik ontmoet vele buren die hiermee ontzettend geholpen zijn. En als je mensen beter leert kennen, kun je ook op andere terreinen het nodige betekenen. Groet, Jan Vermeulen, Arnhem, Nederland

 • Een heel mooi artikel, fijn dat je het bespreekbaar maakt.
  En ja Nancy, alleen jij kan het zelf doorbreken, niemand zal aan jouw neus zien (of bij wie dan ook) dat je je eenzaam voelt.
  Helaas hebben sommige mensen meer moeite met het ” gewone” sociale contact, voor een niet sociaal beperkt mens moeilijk voor te stellen.
  Dit is dan ook “ons” probleem. De enige oplossing voor mij is om het duidelijk te benoemen naar buren / mensen om mij heen. Anders blijf ik mijzelf verstoppen en wordt het leven echt niet leuk / echt (te) beroerd. Dus ja!!! laat het de mensen in je omgeving weten dat je je eenzaam voelt.
  Sterkte!! Marian

 • Beste Sarah

  wij in Haarlem hebben al Nextdoor.
  ik gebruik het en het werkt veel wel en soms niet.

  Ik wil graag van je weten wat jouw verhaal voor Haarlem hieraan toevoegt ?

  zonnige groet

 • Sarah, er zijn toch nog wel wat alleenstaand, ik voel mezelf niet eenzaam, maar toch denk ik ja, het is goed dat Nextdoor er is en dat die mensen tot elkaar wil brengen en heb ook wel eens een ge ontmoet, maar heeft ze naar een paar bezoekjes, het toch laten afweten en dat vond ik jammer, ik ben wel iemand die open staat voor een ander en toekomst voor ons allen, de ene is niet minder of meer dan de ander, we zijn allemaal mens, kind of dier. Ik weet ik mis toch wat en ben wel vrede mens en wil samen met jullie door het leven.

 • Leuk blog!! Mijn koffiebar sluit zich ook aan bij de ouderen. Veel herkenning en t gezellige thuisgevoel van vroeger in een nieuw jasje. Ik heb speciaal een schaakbord in huis voor degene die willen schaken. En hele knusse hoekjes voor een gezellig praatje.
  Ik ben elke dag open en met mooi weer kan je heel rustig in de tuin zitten. Rolstoelen kunnen gewoon naar binnen alleen niet in de tuin. Kortom voor eenzame ouderen een gezellig plekje om elkaar te ontmoeten met een kopje koffie of thee. ?

  • Hallo ik zag de reactie op Sarah, en ik ben ook erg eenzaam sinds mijn scheiding (ongewild) en vroeg mij af waar jou koffiebar zich bevindt,
   Misschien kan ik daar is naar toe.
   Groetjes Lyn

 • In Zaanstad hebben we zaankanters voor elkaar. Hier kun je vragen om iemand die een klusje voor je doet of iemand die je regelmatig bezoekt om een bakkie koffie o I.d. mee te drinken. Ook kun je hier zelf hulp aanbieden.

  • Ja hallo Irene hier is zo eenzaam iemand, mijn naam is Lyn ik woon in Haskerdijken vlakbij Heerenveen, ik ben zeer plotseling gescheiden
   buiten mijn wil om, maar ja, wat kan ik er over zeggen.
   En ik loop slecht door een sportongeluk, ik loop, maar lange afstanden kan ik niet lopen, ben ook spiritueel en ik zoek gewoon leuke mensen, vrienden om contact mee te hebben, weet je iets?
   Ps. Ik kom uit Zandvoort en zit door de scheiding in Friesland.
   Groetjes Lyn.

 • Hallo ik woon sinds 3 maanden in hellevoetsluis
  Ik voel me ook vaak alleen en dat is een vervelend gevoel
  Ik ben wel op zoek gegaan naar contakt met mensen te zoeken
  Zoals buurthuiskamers maar dat was het toch niet
  Ik praat makkelijk ik ben sociaal maar echt contakt krijg ik niet
  Ik ben 45 jaar dus is het ook lastig om mensen te treffen van mijn leeftijd
  Die ben ik nog niet tegen gekomen
  Vriendelijke groet claudis

  • Hallo wat jammer dat je zo ver weg zit, ik ben ook alleen en zoek ook
   contacten kennissen en vrienden, maar ja ik woon door een scheiding bij Heerenveen in de buurt, ik kom uit Noord Holland maar zit sinds 2
   Jaar in Friesland maar ik wil echt terug naar Noord Holland, maar dat is niet makkelijk door de vele inschrijvingen op de woningen.
   We kunnen elkaar misschien niet zien, maar als je dat ook wil, kunnen we schrijven of bellen met elkaar, lijkt je dat wat, het is in ieder geval iets.
   Nou laat me weten of je het iets vind, groetjes Lyn.

  • Hallo mijn naam is Lyn ik zoek ook contact contact met mensen,
   ik ben door een ongewilde scheiding alleen en best wel eenzaam,
   Ik weet niet waar jij woont maar ik woon in Friesland, maar ik kom uit Zandvoort Noord Holland, en ben hard bezig om daar terug te komen,
   Want in Friesland hoor ik echt niet, maar het is echt moeilijk om een woning te krijgen.
   Laat wat van je horen groetjes Lyn.

 • Ik denk dat het het beste om mensen uit hun isolement te halen door activiteiten te organiseren waar iedereen vrijblijvend aan kan meedoen. Bijv. opzetten van een een fietsgroep of wandelgroep. En voor mensen die niet zo mobiel zijn uitjes naar de stad of markt de bus. Hierdoor leer je mensen kennen waarop je ook een beroep kunt doen als je je eenzaam voelt.

 • Hoi Nancy wat rot dat je zo eenzaam bent waar woon je als ik vragen mag??

  Groetjes Jacqueline

  P.S. je niet schamen heel knap van je om het hier te zeggen

 • Thema eenzaamheid is een thema voor rijksoverheid én de lokale overheden. Wijkraad Noordoost is met werkgroep Eenzaamheid gestart. Hercules heeft 1 ochtend per week activiteiten De derde helft om eenzaamheid te bestrijden. Er zijn veel initiatieven in de wijk. Probleem is vooral:hoe krijg je eenzame mensen het huis uit naar die activiteiten?

 • Wil
  Ik woon in Spijkenisse
  N
  Ben helaas gebonden aan een elektrische rolstoel en afhankelijk van aangepast vervoer.
  Misschien zijn er mensen in mijn regio die toch behoefte hebben aan contact dan ben ik daarvoor in.

 • Ik zoek een vrouwspersoon die samen met mij ‘s avonds van bijv.19 tot 19.45 een avondwandelingetje wil maken over zanddonk. Dit is al heel lang een wens van mij. Wie reageert?

 • hoi, nog even een aanvulling op mijn oproep
  Ik ben 74 maar zie er uit als 64, dat zeg ik niet maar dat zeggen een hoop mensen.
  Ik zoek een vrouwlijk wandelmaatje die ook van wandelen houdt. Ik loop in een rustig tempo, ong. 3,5 km/ p.u.Ik zou graag een paar dagen in de week ong. 3/4 uur willen lopen. Wie heeft zin?

  Lia

 • Ik voel mij niet eenzaam maar wil een ander die dit wel is best helpen met een luisterend oor…zelf zit ik ook met een probleem zal noodgedwongen moeten verhuizen omdat ik mijn tuin niét meer kan doen wou dat er iemand mij af en toe kon helpen zodat ik kan blijven wonen waar ik woon misschien als soort ruilmiddel?

 • Ik wil ook graag nieuwe mensen leren kennen in de wijk rond de leeftijd van 33 jaar met 1 of 2 kinderen in de leeftijd 3 tot 6 jaar om misschien dingen te delen en kind kinderen samen spelen ik ben zelf 33 jaar en heb een dochtertje van 3 jaar lijkt je het leuk dan hoor ik het graag

 • Van een gezellige buurt app veranderd in een door een CEO gestuurde organisatie. Jammer maar aan de andere kant fijn dat de commerciële insteek van Nextdoor nu gewoon zichtbaar is en we kunnen kiezen om mee te doen of om af te melden.

 • Ik vind het prachtig, ik erger mij alleen aan de “buren” die geld aan je willen verdienden zoals Computer hulp of klushulp, een vergoeding O.K. maar laast vroeg ik een hulp voor het splitsen van een oog in een touw om een veiligheids losse trapleuning te realiseren, dat wilde iemand doen voor 25 euro?
  Ik ben aower nn heb 48 euro pensioen dus 25 euro is een ha geld voor mij.

 • Hans,
  Van de ene kant vreemd, van de andere kant begrijpelijk. Maar in deze tijd heb ik het idee dat je toch zelf het initiatief moet nemen om aandacht te krijgen, en dan ligt het er aan hoe je dat doet.
  groetjes, Hans

 • Wat reageren er een hoop mensen die zich eenzaam voelen en/of er iets mee willen doen! Hoe krijgen die nu contact via dit artikel van Sarah?? Waar is de gedrevenheid , het momentum gebleven? In de tekst? Je ziet dat het mensenwerk blijft .

 • Hallo
  Ik kom uit almelo daar heb je elke 1e van de maand op woensdag morgen een inloop voor mensen.
  Wij hebben al heel veel mensen al samen gebracht. Ze gaan samen fietsen, wandelen museum kijken, kaarten uitgaan dansen enz. Niks hoeft . Ze hebben een app of mail en dan vragen ze wie er mee willen.
  Verder doe ik elke donderdag de huiskamer daar gaan we samen lunchen. En spelletjes doen. De klup organiseert ook veel. En vrienden online daar spreken ze ook met iedereen af bij jou in de buurt en dan heb je ook nog vriendenonline. Of vraag eens bij het gemeente huis wat er allemaal te doen is in de buurt. Heb ik ook gedaan op facebook koffie drinken bij Nielz en zo te zien loopt dit project ook door. De eerste 17 en 12 mensen de tweede keer 13 en nu loopt dit ook al ze hebben al paar keer afgesproken.

 • mooi initiatief indedaad maar tis niet handig dat de mensen niet weten waar de eenzame mensen zijn.
  En het zou ook mooi zijn als er concrete oplossingen worden ondernomen zoals bijvoorbeeld avondje barbequen oid met zn allen.
  Ben zelf niet eenzaam, maar zie het veel om me heen, vooral bij jongeren en ouderen of zieken.
  Zelf probeer ik zoveel mogelijk bij de mensen langs te gaan en ik vind het zo jammer dat niet meer mensen dat doen.
  Ook neem ik wel es een andere buurvrouw mee in de hoop dat ze uit zichzelf dan ook wel es heen zouden gaan, maar dat gebeurd dan toch niet.
  Hierdoor heb ik bijna elke dag wel een adresje waar ik langs kan gaan.
  Hopelijk worden er ook concrete dingen gedaan om hier wat aan te veranderen.
  Zelf woon ik in groningen en als er wat georganiseerd word help ik graag mee.

  Vriendelijke groeten allemaal

  Tieneke

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited