Algemeen

Geniet samen van de laatste weken zomer

Geschreven door Gwen Roest

De laatste weken van de zomervakantie zijn aangebroken en het nieuwe schooljaar is in zicht. Dé tijd om nog wat leuks te doen met de buren. Je hoeft er zeker geen organisatie-wonder voor te zijn om een leuke middag met de buren te organiseren. We delen graag wat leuke en gemakkelijke ideeën ter inspiratie!

Geniet van een straatfeest
Vanaf medio augustus zie je het overal in Nederland: straatfeesten. Mensen houden van eten en gezelligheid. Waarom zou je dit niet combineren door een straatfeest te organiseren? Want, weet jij waar die buurman op nummer 36 nou eigenlijk werkzaam is? Of welke buren er ook op zoek zijn naar een wandelclubje? Trommel een paar buren op die willen helpen met de organisatie, plaats een evenement op Nextdoor en geniet binnenkort van een gezellig straatfeest met je buurt.

Start samen een buurtbieb
Je ziet de buurtbieb steeds vaker: een klein houten kastje met boeken. Buren kunnen hier boeken inzetten, boeken omruilen of boeken meenemen. Heel handig om wat boeken te ruilen voor de boeken die je op vakantie hebt uitgelezen. Vind via een berichtje op Nextdoor een buur die wat hout overheeft en een buur die handig is met een hamer en zaag. Binnen no-time zijn al je buren weer voorzien van wat nieuwe boeken. Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete schrijfster.

Tips voor het nieuwe schooljaar
Het nieuwe schooljaar brengt altijd weer veranderingen met zich mee. De oppas die er altijd was op vrijdag, gaat in een andere stad studeren en je zoontje wil dolgraag voetballen bij de voetbalclub op dinsdag. Op zoek naar een nieuwe oppas, een goede naschoolse opvang of iemand waarmee je zoontje mee kan rijden naar de voetbalclub? Vraag je buren om de beste tips, of organiseer samen een ophaal/wegbreng/oppas-poule met de buurt!

Wat doe jij met je buurt? We zijn ontzettend benieuwd, laat je verhaal achter in de comments!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited