Algemeen

Dit zijn de leukste parken van Nederland!

Zondag 27 mei is het de Dag van het Park. Op deze dag is er extra aandacht voor het groen in alle steden en leren bewoners de parken in hun buurt beter kennen. Welke parken zijn het leukst om deze zomer te vertoeven? En waarom? Samen met Nextdoorburen uit de vijf grootste steden zochten wij het uit. Kijk hieronder waar jij zondag moet zijn!

We zoeken de parken het liefst op om even in de natuur te zijn. Bijna 65% van de ondervraagden* geeft aan dit belangrijk te vinden. Naast dat we het belangrijk vinden dat een park bestaat uit mooie natuur, vindt bijna 60% het van belang dat je goed kunt wandelen in een park. Natuurlijk is de combinatie hierbij belangrijk: wandelen in mooie natuur is immers het fijnste.

Verder vinden veel van onze leden het van belang dat parken kindvriendelijk zijn door speelgelegenheid (44%) en dat je er ‘s zomers lekker van de zon kan genieten (37%). Wat betreft de drukte heeft iedereen een andere voorkeur: de een vindt het fijn als het lekker rustig is (34%), terwijl de ander het gezelliger vindt als er veel andere mensen zijn (31%). Gelukkig heeft ieder park iets anders te bieden!

Amsterdam
In Amsterdam blijkt het alom bekende Vondelpark de grote favoriet te zijn. Naast dat het Vondelpark mooie natuur heeft en je er goed kunt wandelen, vinden buren op Nextdoor uit Amsterdam het leuk dat er altijd veel mensen te vinden zijn. Ook is het Vondelpark hondvriendelijk (ze mogen het hele jaar loslopen) en zijn er genoeg speelgelegenheden voor kinderen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de speeltuin bij het Groot Melkhuis. Naast het Vondelpark zijn het Westerpark en het Flevopark favoriet. In het Westerpark zijn een aantal sportfaciliteiten te vinden en worden door de Westergasfabriek veel (culturele) evenementen georganiseerd. Last van een regenbui? Duik dan de Ton Ton Club in voor een spelletje. Het Flevopark in Oost-Amsterdam is favoriet door de mooie natuur.

Rotterdam
Als je in Rotterdam een mooi natuurgebied wil bezoeken kun je volgens de buurtbewoners het beste naar het Kralingse Bos. In dit park kan je goed wandelen en is de natuur absoluut de moeite waard. Daarnaast mag je in dit park je eigen maaltijden klaarmaken; het is namelijk toegestaan om te barbecueën. Ook kan je in de zomer een verfrissende duik nemen in de Kralingse Plas. Ten westen van het centrum, vlakbij de Euromast, ligt Het Park met een hoofdletter H. Een echte aanrader. Het is er meestal rustig en dus ideaal om een mooie wandeling te maken. Wil je wat meer drukte? Dan kan je beter naar het Vroesenpark tegenover Diergaarde Blijdorp gaan. In dit kindvriendelijke park is een leuke speeltuin te vinden en kun je ook barbecueën. Daarnaast trekt dit park veel sporters.

Den Haag
In Den Haag is Landgoed Clingendael als absolute favoriet verkozen. De natuur in het park is met name geliefd. Acht weken per jaar (van 28 april t/m 10 juni) is de Japanse Tuin open, waar je zeldzame bomen en planten kan vinden. In Landgoed Clingendael is genoeg schaduw te vinden als je even uit de zon wil. Als je rust wil opzoeken kan je naast Landgoed Clingendael ook bij het Westbroekpark terecht. In dit zonnige park kun je zomers ook je barbecue aansteken en spelen de kinderen bij de kabelbaan of op het ‘schip’. Het hoogtepunt? Het rosarium! In deze rozentuin bloeien ‘s zomers duizenden rozen. Op zoek naar meer drukte? Zoek dan het Zuiderpark op. Hier is het nooit stil en kan je goed terecht met de kinderen. Er zijn drie speeltuinen: Zuiderpret is een feestje voor de kids. Zelf op zoek naar een feestje? Er worden ook regelmatig festivals georganiseerd. Zo kan je op zondag 24 juni naar Parkpop: een gratis popfestival.

Utrecht
Het Máximapark in Utrecht is een aanrader als je wil wandelen, fietsen, skaten, skeeleren of hardlopen. ‘Het lint’ is een geasfalteerde route van 8 km lang die door het park slingert. Hou je van mooie natuur? Neem dan een kijkje in de Vlinderhof. Met kinderen kan je ook in het Máximapark terecht. Grenzend aan parkrestaurant Anafora ligt namelijk de bosspeeltuin, waar ze zich de hele dag kunnen vermaken. Mocht je naar een park op zoek zijn dat wat meer in het centrum ligt, dan raden Nextdoorburen het Griftpark of Julianapark aan. Bezoek in het Griftpark bijvoorbeeld de kinderboerderij van Griftsteede.

Eindhoven
Kom je uit de buurt van Eindhoven? Neem dan eens een kijkje bij Genneper Parken! Volgens bewoners uit die buurt is dat namelijk het leukste park in Eindhoven. Je kunt er ongestoord van de mooie natuur genieten, een terrasje pikken, midgetgolfen of een kijkje nemen op stadsboerderij Genneper Hoeve. Mocht je het park in willen met je kinderen, dan is het Henri Dunantpark volgens Nextdoorburen een echte aanrader: speelpark de Splinter is een paradijs voor kleintjes tot 12 jaar. Het park in met je hond? Ook dat is geen probleem. Er is een omheind losloopterrein aangelegd voor honden. Mocht je meer rust zoeken, dan kan je bij het Philips de Jongh Wandelpark terecht. Hier kan je tot rust komen als je dwaalt over de slingerende wandelpaden.

Er is kortom genoeg te beleven zondag op de Dag van het Park en het wordt ook nog eens fantastisch weer! Inspireer jouw buren ook met het beste onontdekte plekje in de buurt en laat op Nextdoor weten waar de allerlekkerste ijskar staat, welke speeltuin kinderen niet mogen missen of op welk terras je het langst van de zon kunt genieten.

Goed weekend!!


*Onderzoek onder 500 Nextdoorleden in de Top 5 grootste steden van Nederland

1 reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited