Algemeen

Tijdschrift Margriet sprak met de Gouden Buur van Nederland

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

De Gouden Buur van Nederland komt dit jaar uit Noord-Holland, uit Amstelveen om precies te zijn. Ze werd verrast door de Wethouder en de buurvrouw die haar wilde bedanken voor alles wat ze voor haar heeft betekend tijdens een jaar dat een onverwachte, verdrietige, wending kreeg.

De man van Jacqueline overleed dit jaar na een kort ziekbed van enkele weken. “Dat was heftig”, vertelt Aisha, de buurvrouw van Jacqueline. “Ze werd verscheurd door verdriet. Voorheen hadden wij niet zo veel contact, maar toen heb ik aangeboden te helpen, bijvoorbeeld om boodschappen voor haar te doen. Samen met anderen heb ik de buurtapp opgezet waarin we onze hulp aanboden, dat varieerde van de kinderen ophalen tot het koken van eten”.

Jacqueline kon zich juist nu geen betere buurvrouw wensen en nomineerde Aisha daarom voor de Gouden Buur Award. “Ik heb ongelooflijk veel aan haar als buurvrouw. Het is heel prettig dat ik niet om hulp hoef te vragen, maar dat ze het aanvoelt. In onze buurt is iedereen druk met zijn eigen leven, maar met een buurvrouw als Aisha is het geweldig om hier te wonen”.

Wij waren zo onder de indruk van dit verhaal dat we Aisha op Burendag hebben uitgeroepen tot Gouden Buur van Nederland. Tijdschrift Margriet sprak de buurvrouwen over hoe belangrijk het is om fijne en behulpzame buren te hebben op momenten dat het nodig is. Lees het hele verhaal op de website van Margriet.

Wil jij Aisha ook in het zonnetje zetten? Deel dit bericht op Facebook door op de knop hiernaast te klikken en laat zien hoe belangrijk het is een fijne buur te hebben.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited