Algemeen

Buren uit de helft van alle Nederlandse buurten leggen contact met Nextdoor

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

We zijn trots dat buren uit al meer dan 5.000 buurten in Nederland contact met elkaar houden via buurtapp Nextdoor. Hiermee is de helft van alle buurten in Nederland actief op onze buurtapp. Een mooie oplossing voor de 25% Nederlanders die zijn of haar buren nauwelijks kent (bron: CBS).

In 386 van de in totaal 388 gemeenten die Nederland telt, weten buren elkaar al te vinden via Nextdoor. De grootste buurt op Nextdoor ligt in Nijmegen. In de wijk Nijmegen-Noord Oosterhout maken al meer dan 1.800 bewoners, jong en oud, gebruik van de app.

Erik Jan Koedijk uit Middelburg is de 5000ste buurtoprichter in Nederland. In zijn buurt Mortiere zijn in de afgelopen vier dagen tijd al bijna 100 buren lid geworden. Hij vertelt aan Nextdoor: “Ik hoop dat Nextdoor eraan bij kan dragen de mensen bij elkaar te brengen. Er is dit weekend meteen een oproep voor een rommelmarkt geplaatst, dus dat is een goede stap. Wat ik mooi vind is dat je met 1 klik direct de gezichten bij de huizen kunt zien, dat maakt het meteen heel laagdrempelig en persoonlijk”

Wij wensen alle buren nog veel buurtplezier toe op Nextdoor!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited