Algemeen

Nominaties voor de Gouden Buur Awards 2017 geopend!

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Op 23 september vieren we in heel Nederland Burendag! Nu is het bij Nextdoor natuurlijk elke dag een beetje Burendag, maar op 23 september zetten wij in elke provincie een buurman of buurvrouw in het zonnetje die Goud waard is. De lijnen voor de Gouden Buur Awards 2017 zijn…… NU geopend.

Wie is er in jouw buurt goud waard?
We staan tegenwoordig binnen enkele seconden in contact met vrienden, familie en collega’s over de hele wereld. Daardoor vergeten we soms dat de mensen die het dichtst om je heen wonen, zo belangrijk kunnen zijn. Niet thuis om een pakketje te ontvangen? De buren nemen ‘m graag voor je aan. Sleutels vergeten? Je hebt vast een lieve buurman of buurvrouw die op een reservebos let.

Vaak zijn deze buren onzichtbaar. Ze houden contacten met de gemeente en regelen die verkeersdrempel waardoor jouw kinderen veilig buiten kunnen spelen. Vegen de stoep schoon met bladeren in de herfst of helpen de oude buurman op de hoek met het vervangen van een lampje. Dat zijn buren die Goud waard zijn. En die willen wij op Burendag goed in het zonnetje zetten!

Nomineer jouw buurman of buurvrouw voor een Gouden Buur Award
Ook dit jaar zoeken wij de leukste, meest zorgzame, toegewijde en gezelligste buurtgenoten! Wie heeft er een buurtbibliotheekje opgezet, runt een buurtpreventieteam, deelt lekkere restjes eten of staat er altijd klaar voor jou of je buren? Nomineer hier jouw Gouden buurman of buurvrouw en vertel ons wat het meest bijzondere is dat hij of zij voor jou of voor de buurt gedaan heeft. Wie weet wordt jouw buurtgenoot, net als deze Gouden Buren in 2016, verrast met een tegeltje en een mooie prijs.

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk het hele foto-album met de awarduitreikingen van vorig jaar en lees het verhaal van Willie Pluijm, de landelijke winnaar van de Gouden Buur Award 2016, hieronder.

Willie Pluijm uit Best is nog éventjes de Gouden Buur 2016-2017
Op Burendag 2016 won de 70-jarige Willie Pluijm uit de buurt Leeuwerik in Best, Noord-Brabant, de landelijke Gouden Buur Award van Nextdoor. Willie is in zijn buurt de drijfveer achter vele sociale buurtactiviteiten, zorgt voor verbinding onder buurtgenoten en staat altijd voor iedereen klaar. Daarom werd hij uitgeroepen tot De Gouden Buur van 2016.

Ad van Beek nomineerde zijn buurman Willie voor de Gouden Buur Award en vertelde: “Willie is al meer dan 40 jaar actief voor buurt. Hij organiseert NL-Doet, de Nationale Ouderen dag, Burendag en is actief op Nextdoor: alles wat maar bij kan dragen aan een sociaal en prettig leefklimaat! Dankzij dit type mensen worden buurten gezelliger, socialer en dus ook veilig en schoon”.

Willie zelf werd verrast door zijn buren op Burendag. Hoewel hij het evenement voor de hele buurt zelf georganiseerd had, had hij geen idee dat zijn buren hem samen met Nextdoor én de Wethouder kwamen verrassen met een tegeltje, cadeaubon en een ijscokarretje voor alle buren om het feest compleet te maken. Wat hij er zelf van vond? “De voldoening als je iets georganiseerd hebt, en je ziet dat de mensen het leuk vinden en dan de blije gezichten van de kinderen, daar doe je het allemaal voor!” aldus een vereerde Willie Pluijm die het stokje van Gouden Buur in Nederland binnenkort over mag dragen aan een nieuwe Gouden Buur.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited