Algemeen

Wat te doen in de buurt tijdens de zomervakantie

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Nog op zoek naar leuke tips, met of zonder kids, om de zomer door te komen? Met deze activiteiten kom je én de vrije dagen door én leer je de buren beter kennen.

 1. Limonadekraampje openen met alle buurtkinderen
  Het is niet alleen leuk om samen te knutselen en de limonade te maken (en wie weet zelfgebakken koekjes), maar daar maak je ook dorstige buren heel erg blij mee! En zijn de kinderen op zoek naar meer klanten? Plaats een leuke foto op Nextdoor en nodig iedereen uit om langs te komen en een glaasje limo te kopen.
 2. Spelletjestoernooi
  Trommel alle buren op die ook thuis zijn dit weekend en doe alsof je op de camping bent! Wie kan er het beste… jeu-de-boulen, zaklopen, een voetbal hooghouden, spekkies proppen?
 3. Lopend diner
  Het concept is simpel: iedereen maakt 1 gerecht en om de beurt ga je met een groepje langs bij buren voor een nieuw gerecht. Zo leer je niet alleen nieuwe buren kennen, maar kun je ook eens vragen waar zij die leuke tuinmeubels vandaan hebben of spieken hoe zij de woonkamer hebben ingericht. Enne, zin in een avondje volwassenen onder elkaar? Nodig één leuke oppas uit voor alle kinderen uit de buurt!
 4. Stoepkrijtcompetitie
  Daar wordt de straat nog eens vrolijk van! Geef aan het eind van de middag alle buren een stemformulier en loop samen langs de route met kunstwerken. Wie mag zich de rest van de zomer ‘Stoepkrijter van het jaar’ noemen?
 5. Evenementen of markten in de buurt
  In de zomer wordt er veel georganiseerd door verenigingen, buren, en winkeliers. Kijk op de Evenementenkalender van Nextdoor wat er bij jou op fietsafstand te doen is.

Veel plezier!


Heb jij leuke verhalen of foto’s van activiteiten met de buurt? Laat het ons weten en wie weet krijgt jouw verhaal binnenkort een mooi plekje op onze Blog. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited