Algemeen

Letten jouw buren op je huis tijdens je vakantie?

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

De zomer staat voor de deur en dat betekent: feest voor vakantievierders, maar ook voor inbrekers. Zij maken maar al te graag gebruik van huizen die dagen niet bewoond zijn. Dan is het wel zo prettig als thuisblijvers in de straat extra alert zijn.

Uit onderzoek in opdracht van Nextdoor blijkt zelfs dat Nederlanders het contact met buren belangrijker vinden voor de veiligheid in de buurt dan meer blauw op straat. En wist je dat 1 op de 5 buren op Nextdoor de buurt veiliger ervaart sinds de buurtapp er actief is? In het “Rapport sociale veiligheid en buurtpreventie in Nederlandse buurten lees je bijvoorbeeld hoe in Veenendaal een inbreker is opgepakt dankzij alerte buren op Nextdoor.

Buren met een rood huis op de kaart hebben nog een uitnodiging nodig

Voor jij je koffers inpakt, is het dus fijn als de buren met direct uitzicht op jouw huis ook lid zijn van Nextdoor. Bij een melding uit de buurt kunnen zij jouw huis ook even in de gaten houden. Op de buurtkaart zie je direct wie je nog uit moet nodigen om ervoor te zorgen dat jouw deel van de straat alert is.

Loop dit weekend even langs en download samen de Nextdoor app, of stuur gemakkelijk en gratis een uitnodigingskaartje. Dan ga jij straks met een gerust hart op vakantie. Veel plezier!

Ps: Wanneer jij precies op vakantie gaat vertel je natuurlijk alleen in een privébericht met buren die je kent, wel zo veilig.

14 Reacties

 • Dank je Kitty voor het informatieve bericht. In onze buurt is er afgelopen jaar het inbrekersgilde actief geweest door het plaatsen van papiertjes tussen sponning en voordeur. Op deze manier konden de inbrekers zien waar er een aantal dagen geen mensen in huis waren geweest. Hier werd vervolgens ingebroken. Let dus ook op het huis van uw buren en waarschuw de politie als u dit soort papiertjes tussen de sponning ziet. In verdachte situaties kunt u altijd 112 bellen. Hieronder een link naar een brochure van de politie om dit beter te kunnen beoordelen.

  Jasper Hooijkaas (Nextdoor Fascinatio)

  https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/…/folder-verdacht-gedrag.pd

 • is een buurt hand having niet wat ik zie regel matig raampjes openstaan als buurt bewoner ook savons laat nog!
  en kan ik dit ook niet per computter maakt het voor mij wel makelijker

 • Goedendag ik zou zo’n bord aanvragen omdat veranderd in de gaten kunnen houden tegen inbraken en andere dingen en dan kunnen de kinderen ook veiliger spelen Ik hoop dat u snap waarom ik zo een bord wil hebben sikkemapad

 • Nog een tip: als je op vakantie gaat terwijl buren met 2 (of meer) auto’s (nog) thuis blijven, biedt ze dan aan om één van hun auto’s bij op jouw op de oprit (of voor het huis) te parkeren. Combineer dit met wat schakelklokken op verlichting in je huis, en er is een grotere kans dat inbrekers je huis links laten liggen….

 • Is het een idee om in enkele van onze straten een bord te plaatsen ( samen te kopen) n.l. buurtpreventie / neighbourwatch of iets dergelijks.
  Wie voelt hier iets voor.
  P.S. misschien is het nu nog te vroeg , maar als er nog meer mee doen wellicht.

 • Toen mijn buurtjes een paar dagen op vakantie gingen hoefde ik eigenlijk alleen maar voor hun poezen te zorgen maar ik vond het wel zo slim om in huis het een en ander te veranderen.
  Ze hadden wat spulletjes staan voor het raam die daar als ze thuis waren niet altijd stonden het rolgordijn zat soms tot de helft van het raam.
  Hierdoor lijkt het of er iem. anders op hun huis past.

 • Dit is misschien nog wel de belangrijkste tip laat je huis nooit anders achter als normaal.

  Ik ben krantenbezorgster en ik kan s’ochtends in mijn wijken er precies uithalen welke mensen er op vakantie zijn.
  Niet omdat de auto’s weg zijn maar omdat de gordijnen (enz) ineens open of dicht zijn, dit is echt de grootste fout die mensen maken.

  Als je je gordijnen of zo open wilt laten en dit van te voren niet deed doe dit dan van te voren ook al als je nog wel thuis bent.

  Dieven houden huizen die ze op het oog hebben in de gaten en op deze manier is de verandering niet Te opvallend.

  En natuurlijk ook heel belangrijk vraag aan je buren om je post uit de gang of postbakje wel te halen dit is ook iets wat ik nog al te vaak mee maak.

  Voor de mensen die op vakantie gaan fijne vakantie en hoop dat u iets aan deze tips heeft.

 • Let vooral op stokjes of kleine dingen tegen de buitendeur. Hieraan zien evt, inbrekers dat er niemand in huis komt

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited