Algemeen Bedrijf

Eerste verjaardag Nextdoor in Nederland

Geschreven door Tamar Van de Paal

1 jaar in Nederland: Ruim 40% van alle buurten actief op Nextdoor

Een jaar geleden vierden we samen met buren uit heel Nederland de lancering van onze buurtapp, Nextdoor. Een spannend moment omdat Nederland als eerste land was gekozen voor internationale uitbreiding. Die keuze was niet toevallig. Nederland staat erom bekend een van de meest sociaal betrokken landen ter wereld te zijn. Niets voor niets hebben wij in september nationale ‘Burendag’ om je buren in het zonnetje te zetten.

We zijn daarom trots dat buren uit meer dan 4.100 buurten door het hele land gebruik maken van Nextdoor! Jullie enthousiaste reacties, de mooie ontmoetingen in jullie buurten en deze snelle groei van Nextdoor in Nederland hebben ons blij verrast.

Ter ere van onze verjaardag in Nederland deden we onderzoek* onder leden van Nextdoor uit de top 35 grootste buurten. 60% van de ondervraagden leerde nieuwe buren kennen. Wat de impact daarvan is?

 • 51% voelt zich nu meer betrokken bij de buurt
 • 72% krijgt een meer divers beeld bij wat er speelt in de buurt
 • 34% ervaart de buurt als socialer sinds Nextdoor er actief is

Benieuwd naar alle resultaten? Bekijk het onderzoeksrapport ‘Een portret van Nederlandse buurten’ over buurtcontact en burenhulp in Nederland én op Nextdoor.

Bedankt
Dat buren dankbaar zijn voor de hulp, tips of updates over de buurt die ze via Nextdoor ontvangen blijkt: we gaven elkaar het afgelopen jaar in totaal 3,5 miljoen ‘bedankjes’ op Nextdoor.

Of die bedankjes nu gaan over het uitwisselen van spaarzegels, aangepaste tijden voor het ophalen van het vuilnis, het vinden van een goede klusjesman, een initiatief voor het aanleggen van een nieuw speelveld, de organisatie van een gezellig buurtfeest, zwerfvuil schoonmaakacties, de aanschaf van zonnepanelen, waarschuwing voor een babbeltruc, of hulp bij boodschappen voor een zieke buurvrouw: ze dragen allemaal bij aan een betere buurt. Socialer, schoner, veiliger, gezelliger.

Namens het hele team: bedankt aan alle buren die van Nextdoor dit jaar al zo’n succes hebben gemaakt. We zien ernaar uit dit jaar nog meer buren te verwelkomen.

Ps: Deel deze blog en je ervaringen met vrienden en familie en wie weet inspireer je ze om ook nieuwe buren te leren kennen op Nextdoor.


*Het onderzoek naar de impact van Nextdoor op de buurt is uitgevoerd onder ruim 1.100 buren uit de top 35 grootste buurten op Nextdoor. Daarnaast is een steekproef van ruim 1.000 Nederlanders gevraagd naar hoe zij buurtcontact en burenhulp ervaren.

31 Reacties

 • een felicitatie waard – reeds 1 jaar actief !!! Persoonlijk heb ik nog geen ervaring op het gebied van hulp verkrijgen maar wel een fijne gedachte dat er mensen zijn die een ander willen steunen indie daar behoefte aan is. Zelf ben ik altijd bereid te helpen waar het nodig zal zijn. Ga zo door – op naar het 2de jaar !

 • Wind het leuk dat jullie dit heb gedaan ik woon nu in de nieuwstraat van sittard is mij vraag is er hier ook zo een buurtpreventiegroep groetjes debora

 • Het is leuk om dingen te delen met de buren! En betrokken zijn met de buurt! Dat geeft een saamhorigheid gevoel!

 • Het is leuk, om dingen te delen met de buren! Betrokken te zijn met de buurt! En om evt te helpen, als het nodig is! Ook een soort buurtpreventie!

 • Dank je buurtapp,
  Vandaag voor het eerst een meisje van 6 jaar op bezoek gehad.
  Ze zocht een Oma die af en toe wat leuke dingen met haar wilde doen.
  Dat is gelukt.
  We zien elkaar binnenkort weer.
  Hoe leuk is dat , dat hé voor een meisje een Oma kan zijn. Geweldig toch. Genieten.
  Grt Maria Dekkers uit Eindhoven

 • Beste Nextdoor Nederland van harte gefeliciteerd met deze hartelijke, geweldige, warme, heerlijk idee. ???????. Ik vind het leuk om deel te mogen nemen aan dit idee. En zo een positief verschil te kunnen maken. Op naar de 10 jaar ???

 • Ik vind het heel fijn bedankt allemaal het lijkt of de mensen er voor je zijn . Een veilig gevoel.

 • Het is een prachtig initiatief! Bedankt en gefeliciteerd met de eerste verjaardag!

  Klein puntje van kritiek. Ik krijg ontzettend veel dubbele e-mails, die ik allang gezien /ontvangen heb. Soms binnen 5 minuten dezelfde. Is hier iets aan te doen?

  • Dank voor je felicitaties Anne!
   De emails moeten natuurlijk niet dubbel verzonden worden, excuses hiervoor. We zullen je even direct hierover benaderen om dit op te lossen.

   Vriendelijke groet,

   Tamar

 • Gefeliciteerd met deze buurtapp, hij is al voor vele zaken nuttig en fijn gebleken. Enige ergernis bij velen en daarom nu mijn verzoek; Sommigen plaatsen wekelijks reclame voor bedrijf. Nu heb ik deze inmiddels wel geblokkeerd maar blijf nog wel steeds diegenen zien die hierop reageren of het wel of niet moet kunnen. Kunnen jullie er niet voor zorgen dat ik óók de reacties op (in dit geval Indische maaltijden) de reclame niet meer te zien krijg? Dat zou erg fijn zijn! Ook is het misschien handiger als iemand iets koopt/afhaalt deze berichtwisseling prive te houden in plaats dat idereen dat telkens te zien krijgt?! Bedankt voor de aandacht en vooral voor de buurtapp, een echte aanwinst!???

  • Hi Anneke,

   Dank voor de felicitaties.

   Niet goed dat je reacties blijft zien op berichten die je überhaupt niet interessant vindt. We zullen hier naar kijken.

   Vriendelijke groet,

   Tamar

 • Als Beste Buur van Nederland te worden uitgeroepen, in het afgelopen jaar, was een zeer grote verrassing voor mij. Terwijl ik dacht gewoon dingen te doen in de Buurt die ik graag deed en het zelf ook leuk vond samen met andere vrijwilligers in onze Buurtvereniging De Leeuwerik, er te zijn voor onze Buurt. Het vrijwilligerswerk heeft me altijd aangetrokken en mijn leven best meer inhoud gegeven. Daarom twijfelde ik ook geen moment toen ik een uitnodiging kreeg om deel uit te gaan maken van Nextdoor. Zo kan ik niet alleen kijken wat er in onze Wijk speelt maar ook in de omliggende wijken. Ik mag de hoop uitspreken dat Nextdoor een nog grotere dichtheid krijgt in alle wijken van Nederland om zo door te kunnen groeien tot een waardevolle werkgroep voor onze hele samenleving. Nextdoor Hartelijk Gefeliciteerd met dit eerste mooie jaar en dat er nog maar vele mogen volgen.

 • Geweldig om te lezen hoe mensen elkaar kunnen steunen en waar nodig elkaar de helpende hand toesteken

 • In oktober 2016 is Nextdoor in onze wijk Annabuurt/Suytkade in Helmond opgestart en er wordt veel gebruik van gemaakt door de buurtbewoners. Ik vind het een goed initiaitief dat perfect aansluit op de buurtpreventie AnnaSuyt die op 1 januari 2017 operationeel geworden is. Proficiat met het 1-jarig bestaan.

 • Gefelciteerd!!! Hopelijk heeft Nextdoor door burenhulp het resultaat dat ongenodigden uit de buurt blijven of in de kladden worden gepakt. Ik heb gelukkig fijne contacten met mijn buren. Een oud gezegde is: wie goed doet goed ontmoet. Succes met ons allen!!

 • Jammer dat ik geen uitnodigingen meer via de post kan doen. Moet nu zelf flyeren. Moet nog maar 1000 uitdraaien.

 • Van harte!! Met name op gebied van veiligheid is het prettig te weten wat er in de buurt speelt en beter een goede buur dan……

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited