Algemeen

Buurtpreventie: tips tijdens de herfstvakantie

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

De dagen worden weer korter en de Herfstvakantie is weer begonnen. Nu veel mensen eropuit trekken zijn ook inbrekers weer alert. Zij herkennen je afwezigheid door onverlichte woningen, gesloten gordijnen of uitpuilende brievenbussen. Daarom 3 handige tips hoe je buren je kunnen helpen om insluipers te weren. 

1. Vraag je buren
Het is fijn als je buurman of buurvrouw je woning een beetje in de gaten kan houden tijdens de vakantie. Heb je een kat, konijn of hamster? Vraag de buren elke dag even voor je huisdier te zorgen. Dit geldt ook voor het water geven van je planten en het ophalen van je post. Als het licht af en toe aan is lijkt het toch bewoond!

2. Sociale media
Schreeuw niet van de daken (op je weblog of sociale media) dat je er even tussenuit bent. Wist je bijvoorbeeld dat je op buurtapp Nextdoor ook privé-berichten kunt sturen naar buren? Dat is een veiligere manier om je naaste buren online te informeren.

3. Extra zekerheid
Ook offline is er genoeg wat je kunt. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar om af en toe een lamp te laten branden. Als je een fiets, brommer of motor hebt – zet deze op slot, ook als deze binnen staat. 

Fijne herfstvakantie!

3 Reacties

 • Veiligheid in de buurt is belangrijk.
  Simpel wat je zelf kunt doen is als je s’nachts naar het toilet moet om dan even voor en achter naar buiten te kijken.
  Ik heb doe dat elke nacht en al 2 keer verdachte zaken gezien, beide keren op de Vrijheidslaan en de politie gebeld.
  Die waren midden in de nacht (rond 3 uur) tot mijn verbazing zeer snel ter plaatse.
  Beide keren niemand aangetroffen, wel inbraak schade, maar een poging tot inbraak voorkomen.
  In korte tijd 3 politieauto’s aanwezig en is de buurt met een politiehond afgezocht.
  Tot in de tuinen aan toe. Kleine moeite met grote gevolgen. Dus als er iemand rond 3 uur aan het hardlopen is, is hij niet aan het sporten. Maar waarschijnlijk iemand met slechte bedoelingen die betrapt is. BELLEN!
  De andere keer zat iemand gehurkt bij mensen naar binnen te gluren of zijn maat al binnen was, Bellen!
  Doe er wat mee, het is een kleine moeite en laat buiten je huis s’nachts een LED lampje branden, voor en achter, dat scheelt ook enorm, het schrikt toch iets af en een ander kan beter zien of er wat loos is.
  LED lampen zijn niet meer duur, IKEA, Action en Aldi en Lidl, geven redelijk licht en verbruiken weinig stroom en gaan lang mee. Succes ermee!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited