Algemeen Verhalen van leden

“Verbeter je buurt, begin bij jezelf”

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

“Verbeter je buurt, begin bij jezelf”. Dat is het motto van Nextdoor Toplid Liesbet Wit uit De Eendracht in Amsterdam Nieuw-West. Ze werd deze week door haar buren verrast met een Gouden Buur Award voor haar positieve inzet in het verbeteren van de buurt.

Acht verschillende buren stuurden hun nominatie in voor Gouden Buurvrouw Liesbeth. Buurvrouw Sonja vertelt ons: “Liesbeth loopt voorop bij het oplossen van problemen. Zo heeft ze een comité opgericht om het openbaar vervoer in de buurt weer terug te krijgen, onderneemt ze actie om de buurt veiliger en schoner te maken en staat ze klaar voor buren die het niet gemakkelijk hebben”

Laatst riep ze via Nextdoor nog op om wat vaker een kop koffie te drinken bij een eenzame buurtbewoner

Afgelopen week kwamen de buren samen in Sportpark De Eendracht om De Gouden Buur Award met Wethouder Arjan Vliegenthart (o.a. portefeuille Nieuw-West) en Nextdoor uit te reiken. Tijdens de uitreiking werd duidelijk hoe de hechte band tussen bewoners bijdraagt aan het oplossen van problemen en een positief imago voor de buurt. Liesbeth zelf reageerde verheugd op de prijs en blijft zich inzetten voor haar buren: “Je kan wel mopperen, maar daar schiet je niet zoveel mee op. Als je het zelf leuk wil maken, moet je er ook zelf wat voor doen.”

Bekijk hier RTV Noord-Holland over de Gouden Buur Award

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited