Verhalen van leden

De Gouden Buur Awards gaan naar…

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

We ontvingen ruim 300 inzendingen voor onze Gouden Buur Awards in aanloop naar Nationale Burendag zaterdag 24 september. Per provincie is één Gouden Buur gekozen, elk met een bijzonder verhaal. Voor enkele regionale winnaars is de prijs nog een verassing dus die houden we nog even geheim! Aanstaande zaterdag maken we de landelijke winnaar bekend.

Gouden Buur Peter Rook uit Amersfoort is een inspiratie voor de hele buurt
Vanmorgen werd de Gouden Buur in de provincie Utrecht uitgereikt aan Peter Rook uit Amersfoort. Peter is al jaren met enorm enthousiasme bezig om iedereen in de buurt te verbinden middels talloze initiatieven. Zijn positiviteit draagt enorm bij aan de gezelligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de buurt. Daarom is Peter verkozen tot Gouden Buur.

Peter is door buren uit zijn buurt Nieuwland genomineerd omdat hij al jaren wijkfeesten organiseert en vrijwilligers mobiliseert voor alles wat er nodig is. “Peter moet soms zelfs een beetje afgeremd worden, zoveel dingen pakt hij op en aan”, vertelt buurman Alex van der Sluijs. Peter’s droom is om een boerderij in de buurt om te toveren tot een wijkcentrum dat in alle maatschappelijke behoeftes voorziet, onder het motto: ‘samen maken we Nieuwland’. “Door altijd bezig te zijn met een betere buurt inspireert hij talloze buurtgenoten om zich óók betrokken te voelen en actief te worden.”

Gouden Buur Award uitgereikt door country manager Tamar van de Paal.

Peter Rook krijgt Gouden Buur Award uitgereikt door Tamar van de Paal, country manager Nextdoor Nederland

De Gouden Buur Awards 2016:

 • Jan Hummels uit Assen is Gouden Buur Drenthe
 • Ferry Dragtstra uit Enschede is Gouden Buur Overijssel
 • Martin van der Heyden uit Heerlen is Gouden Buur Limburg
 • Peter Rook uit Amersfoort is Gouden Buur Utrecht
 • Tom Schrama uit Almere is Gouden Buur Flevoland
 • Diana Kuipers uit Hoogezand is Gouden Buur Groningen
 • Suleha Esen uit Nijmegen is Gouden Buur Gelderland
 • Anton van Dijk uit Sneek is Gouden Buur Friesland
 • Liesbeth Wit uit Amsterdam is Gouden Buur Noord-Holland
 • Willie Pluijm uit Best is Gouden Buur Noord-Brabant
 • … houdt ons blog in de gaten voor de landelijke winnaar op zaterdag 24 september!

2 Reacties

  • Toeval bestaat niet, maar: de nominaties voor Gouden Buren 2017 zijn vandaag geopend! In de nieuwe blog lees je ook een verslagje van de prachtige uitreiking in Best vorig jaar. We hopen dat jullie ook dit jaar weer een mooi evenement met alle buren plannen. Wij gaan op zoek naar een waardige opvolger die kan tippen aan alles wat jij voor de buurt doet in Best. Heel veel dank voor de mooie dag vorig jaar!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited