Algemeen

Ontmoet je buren in huiskamercafé op straat

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Hoera! Het is lente, we zien onze buren weer vaker op straat. De stoep is een prachtige ontmoetingsplek voor de buurt. Even de laatste nieuwtjes doornemen of spelen met de nieuwe hond van de buurman op de hoek. Op straat gebeuren de leukste dingen.

Een groot huiskamercafé op straat waar buren elkaar leren kennen. Dat is het idee achter Het Bankjescollectief: onze tip voor deze zomer. Buren openen hun bankje voor een kop koffie, zelfgebakken lekkers, of een buurtactiviteit: samen muziek maken bijvoorbeeld of een gezamenlijk stoepkrijtkunstwerk.

Bij de bankjes ontstaan allerlei nieuwe ideeën, initiatieven en leuke buurtverhalen. Dat is niet alleen gezellig, maar al die nieuwe connecties zijn ook hartstikke nuttig als je eens een helpende hand nodig hebt of op zoek bent naar de gouden tip voor een goede klusjesman.

En al die geniale ideeën en grappige gesprekken zijn makkelijk voort te zetten op Nextdoor. Daar kun je bovendien nog veel meer buren betrekken, wel zo gezellig.

Het Bankjesseizoen start a.s. zondag 5 juni en loopt t/m 18 september.

Fijne zomer!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited